Yüz Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?

Son Güncelleme
İçindekiler

Cilt beyazlatma, günümüzde dünyanın en popüler estetik cilt tedavileri arasındadır. Özellikle Asya ülkelerinin güzellik rutinlerinden ilham alan yüz beyazlatma yöntemleri, daha aydınlık bir cilde kavuşmanızı da sağlar. Asya güzellik algısı, kusursuz ve açık ten rengine büyük önem verir. Bu durum, hem kadınları hem de erkekleri, ciltlerini aydınlatmaya yardımcı olan bakım ve cilt bakım ürünlerini tercih etmeye iter. Yüz beyazlatma hakkında her şeyi birlikte inceleyelim.

Yüz nasıl beyazlar?

Yüz Beyazlatma
Vanity
Trustpilot 4.7

Operasyonlar hakkında Vanity Doktorlarından bilgi almak ister misiniz?

Vanity Estetik olarak düşündüğünüz operasyon hakkında sizlere bilgi verebiliriz.

Doktora Sor

Cilt beyazlatma tedavisi, esas olarak tedavi edilen cildin tipine bağlı olarak çeşitli teknikler veya prosedürlerle yapılabilir. Popüler cilt beyazlatma teknikleri aşağıdaki gibidir;

  • Hidrokinon tedavisi
  • Glutatyon tedavisi
  • Kimyasal peeling
  • Mikrodermabrazyon
  • Lazer tedavisi
  • Kriyocerrahi

Yüz beyazlatmak için ne yapılmalı?

Yüz beyazlatma işleminde uygulanan birden fazla yöntem bulunur.

  • Hidrokinon: Hidrokinon tedavisi, özellikler açısından zengindir ve melanin üretiminin bir inhibitörüdür, bu nedenle cildin rengini açar. Farklı hipopigmentasyon biçimlerinin tedavisi için de yararlıdır. Akne izleri, melazma, yaşlılık lekeleri, çiller gibi cilt rahatsızlıklarına fayda sağlar ve kırmızı veya kahverengi lekelerin solmasına yardımcı olabilir. Cilt hassassa, kuruluk veya geçici kızarıklık gibi bazı küçük yan etkiler bu tedaviyle yaşanabilir.
  • Glutatyon: Vücudumuzda bulunan doğal bir antioksidan olan glutatyon, melanin üretimini engeller. Ayrıca ciltte oksidatif hasarı önler. Oral ilaç veya enjeksiyon olarak alınabilir. Glutatyon tedavisi, cildi aydınlatmaya ve gençleştirmeye yardımcı olur ve aynı zamanda yaşlanma karşıtı belirtileri de ortadan kaldırır. Doğrudan kan dolaşımına enjekte edilen glutatyon veya kojik asit bazlı enjeksiyonlar, vücutta ani değişiklikleri tetiklemeye başlar. Yüzü beyazlatan yağlar ile tedavi süreci desteklenebilir.
  • Kimyasal peeling: Kimyasal peeling, cildin üst katmanlarını soymak için kimyasal solüsyon uygulanmasını içeren bir cilt yenileme tekniğidir. Yeniden ortaya çıkan cilt genellikle daha pürüzsüz ve genç görünür. Kimyasal peeling yüz lekelerini, yaşlılık lekelerini, çilleri ve orta derecede cilt renk değişikliğini, eşit olmayan cilt pigmentasyonunu, ince çizgileri ve kırışıklıkları tedavi etmede etkilidir. Kimyasal peeling; hafif, orta ve derin peeling olarak üçe ayrılır. Cilt tipi inceledikten sonra bu üç derece arasında seçim yapılabilir. Evde yüz beyazlatmanın en iyi yoludur. Kimyasal peeling doğal yüz beyazlatma yöntemi olarak da tercih edilebilir. Dikkat edilmesi gereken en önemli şey, kullanılan üründür.
  • Mikrodermabrazyon: Mikrodermabrazyon tedavisi, cildi zımparalamak, ölü ve güneşten zarar görmüş cilt hücrelerini pul pul dökmek için sivri uçlu bir alet kullanarak yapılır. Cildin yüzeyini veya üst tabakasını nazikçe parlatmayı, cilalamayı ve soymayı içerir. Ölü cilt hücrelerini sağlıklı hücrelerle değiştirir.
  • Lazer tedavisi: Yüzü beyazlatan şeylerden biri de lazer tedavisidir. Lazer cildi aydınlatmak, kırışıklıkların ve ince çizgilerin görünümünü azaltmak ve koyu lekeleri gidermek için kozmetik bir cerrahi prosedürdür. Cildin dış tabakasını soymak için lazer ışınlarını kullanarak vücudu yeni hücreler oluşturmaya teşvik eden bir termal gençleştirme tekniğidir. Lokal anestezi verilerek işlem yapılacak bölgenin uyuşturulması gerekir ve genellikle 1-2 saat süren bir işlemdir. Ayrıca, cildin daha dolgun görünmesini sağlayan kolajen liflerinin alt katmanlarını ısıtarak cilde daha canlı bir görünüm kazandırır. Tedaviyi gerçekleştirmek için karbondioksit lazer veya erbium lazer kullanılabilir.
  • Kriyocerrahi: Kriyocerrahi tedavisi, düzensiz cilt koyulaşması ve koyu lekeler için en iyisidir. Deri lezyonlarını dondurmak için sıvı nitrojen uygulaması ile yapılır. Keskin buz kristalleri yardımıyla lezyonları yok eden, daha hafif ve yeni hücrelerin oluşmasına yol açan bir eritme işlemidir.

Cilt beyazlatma daha açık bir ten rengine sahip olmayı sağlar mı?

Yüz Beyazlatma

Cilt beyazlatma tedavisi veya cilt aydınlatma tedavisi, cilt altında bulunan ve cilde rengini veren melanositlerin ürettiği melanin pigmentasyonunu azaltarak çalışır ve cildi güneşten gelen ultraviyole ışınlarının neden olduğu hasarlardan korur. Melanin pigmenti ne kadar fazlaysa ten rengi o kadar koyu olur. Bir kişinin cildindeki melanin konsantrasyonu, genetik, hormonlar, cilt hasarı ve güneş ışığına maruz kalma derecesi gibi bir dizi faktöre bağlıdır.

Cilt beyazlatma tedavisinin sonuçları hakkında beklenti oluştururken bu faktörlerin göz önünde bulundurulması gerekir. Cilt beyazlatma tedavisinin sonuçları, büyük ölçüde başlangıç ​​noktasına, yani tedavi gören kişinin doğal ve orijinal cilt rengine bağlıdır. Gerçekten koyu tenli olan birinin cilt beyazlatma tedavisi sonucu beyaz tenli olması mümkün değildir. Ciltte yalnızca yarım tona yakın açılma görülebilir.

Cilt beyazlatma lekeli cildi düzeltmeye yardımcı olabilir mi?

Yüz Beyazlatma

Doğum lekeleri, koyu cilt lekeleri veya kalıcı melazması olan kişilerin tümü cilt beyazlatma tedavisinden yararlanabilir. Hormonal değişiklikler, yaşlanma veya güneşe maruz kalma cilde zarar vererek koyu lekelere neden olabilir. Güneşe maruz kalma arttığında, melanositler tarafından daha fazla miktarda melanin üretilir ve bu da koyu lekelere, bronzlaşmış cilde veya pigmentasyona yol açar.

Pigmentasyon, ciltte yüzü, boynu, kolları, sırtı vb. etkileyebilen hipopigmentasyon veya hiperpigmentasyon lekelerin varlığı anlamına gelir. İyi haber şu ki, tüm bu lekeler cilt aydınlatma tedavisi ile giderilebilir ve cildin temiz, pürüzsüz ve berrak görünmesi sağlanır.

Yüz beyazlatma işlemi tehlikeli midir?

Cilt beyazlatma tedavisi, ciltteki belirgin renk bozulmalarını azaltmak için yapılan kozmetik bir tedavidir. Bu tedavi, ciltteki melanin miktarını azaltan hidrokinon, A vitamini, kojik asit ve cıva klorür gibi aktif bileşenler içeren cilt aydınlatıcılar adı verilen kimyasallar kullanılır. Cilt beyazlatıcıları kullanmanın en önemli riski, civa zehirlenmesine yol açabilen aktif bileşen civaya maruz kalmaktır. Diğer bazı riskler ise cildin erken yaşlanması ya da uzun süreli kullanımda cilt enfeksiyonları riski olabilir. Bu risklerden kaçınmak için ağartma maddesindeki etken maddelerin ve yüzdelerinin kontrol edilmesi gibi bazı önlemler alınmalıdır.

Facebook
X
Pinterest
WhatsApp
Avatar photo

Damla Akbulut

Medical Content Manager / 2 years

Damla Akbulut, Vanity Estetik Hastanesi’nde son iki yıldır estetik ameliyatlar hakkında bilgilendirici içerikler oluşturuyor. Uzmanlığı, hastaların sağlık hizmetleri ihtiyaçları hakkında bilinçli kararlar vermelerine yardımcı olmak için hem Türkçe hem de İngilizce olarak ilgi çekici içerikler hazırlamaktır.

Medically Reviewed: Uzm. Dr. Emre Erol

Last Reviewed: Ekim 2024

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

Call Vanity