Cilt, birtakım etkenlerden dolayı zamanla renk değiştirebilir. Özellikle genital bölge ve koltuk altında cilt koyulaşması daha sık görülür. Cilt lekeleri estetik olmayan görünümlere neden olduğundan dolayı hem kadın hem de erkeklerde memnuniyetsizliğe yol açar. Bu nedenle cilt tonunu eşitlemek, daha aydınlık ve parlak bir görünüme kavuşmak için çeşitli yöntemlere başvurmak gerekir. Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz pratik ve destekleyici yöntemlerin yanı sıra estetik uygulamalarla kalıcı cilt beyazlatma yöntemleri deneyerek sizi mutsuz eden leke problemlerine veda edebilirsiniz.
Cilt Beyazlatmada Estetik Uygulamalar Nelerdir?
Operasyonlar hakkında Vanity Doktorlarından bilgi almak ister misiniz?
Vanity Estetik olarak düşündüğünüz operasyon hakkında sizlere bilgi verebiliriz.
Doktora SorEstetik dünyasının gelişmesiyle birlikte yüz beyazlatma yöntemleri de çeşitlenmiştir. Cildinizdeki lekelerden ve ton eşitsizliklerinden rahatsız oluyorsanız bazı medikal yöntemlerden yararlanabilir, kalıcı cilt beyazlatma işlemleri ile kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz. Bölgesel veya kültürel etkenlerden kaynaklı esmer cilde sahip olanlar da bölgesel uygulamalarla esmer cildi beyazlatma yöntemlerinden yararlanabilir.
Ten rengi beyazlatma uygulamaları arasında lazerle cilt beyazlatma başı çeker. Lazer işlemi ciltte meydana gelen koyulaşmaların açılmasına yardımcı olur. Lazer ile ten beyazlatma işlemi yaklaşık 15-20 dakika sürer ve ihtiyaç halinde belirli aralıklarla tekrar edilebilir. Bu işlemle birlikte yara izleri, sivilce ve kırışıklıklar ortadan kalkar. Lazer işlemi ile 15 dakikada cilt beyazlatma etkisini deneyimleyebilirsiniz.
Hydrafacial uygulaması da cildi beyazlatma için tercih edilen başarılı yöntemlerdendir. Cildinizdeki yıpranmayı gidererek cilt tonunu eşitler ve ışık tedavisi ile cilde destek sunar. Leke, akne ve sivilce tedavisi için hydrafacial uygulaması son derece etkilidir. Uygulama ayrıca güneş lekeleri, gözenek sıkılaştırma ve siyah nokta tedavisinde de tercih edilir.
Güneş Kararması Nasıl Geçer?
Güneş kararmalarını geçirmek için evde yüz beyazlatma yöntemlerini uygulayabilirsiniz. Söz konusu yöntemler vücut beyazlatma için de tercih edilebilir. Bunlar aşağıdaki gibidir:
Elma Sirkesi: Elma sirkesi, evde cilt beyazlatma uygulamaları arasındadır. İçeriğinde yer alan asitler sayesinde cilt kararmalarının açılmasında etkin rol oynar. Bunun için uzun süren bir uygulama süreci gerekir. Elma sirkesini direkt olarak yüzünüze sürebilir veya biraz su ile seyrelterek uygulama yapabilirsiniz. Organik sirke seçerseniz çok daha hızlı sonuç alabilirsiniz.
E Vitamini Yağı: E vitamini yağı güneş kararmalarını geçirme konusunda oldukça etkilidir. Kan dolaşımını hızlandıran ve cilt rengini eşitleyen yağ, cildin iyi bir biçimde temizlenmesini sağlar. E vitamini yağını kararmış olan bölgeye masaj yoluyla uygulayarak bir saat bekleyebilir ve ardından durulama yapabilirsiniz. İşlemi haftada 3 defa gerçekleştirebilirsiniz.
Limon: Güneş kararmalarında en etkili ürünlerden biri limondur. 1 limonu sıkıp kararmış olan bölgeye masaj yapabilirsiniz. Limonu ciltte 30 dakika beklettikten sonra iyice durulayabilir ve işlemi haftada 3 kez tekrar edebilirsiniz.
Aloe Vera: Pek çok kozmetik ürününde yer alan aloe vera bitkisi, cilt tonu eşitleme özelliği ile öne çıkar. Rutin aralıklarla cilde uygulanan aloe vera güneş kararmalarını önler. Birkaç damla aloe vera jelini pamuğa dökerek kararmış bölgeye uygulayabilirsiniz. İşlemi haftada 3 kez tekrarlayabilirsiniz.
Süt: Güneş kararmalarını önleyen bir başka ürün ise süttür. Pamuk yardımıyla sütü kararma olan bölgeye uygulayabilir ve yarım saat sonra durulama işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Uygulamayı haftada iki kez yapabilirsiniz.
Patates: Patates dilimleri güneş kararması gerçekleşen bölge üzerine uygulanabilir. patates dilimlerini kararma yaşanan bölgede 15 dakika kadar bekleterek daha sonra cildinizi durulayabilirsiniz. İşlemi haftada 2 kez tekrar edebilirsiniz.
Narenciye: Narenciye ürünleri içerdiği asitler sayesinde cilt tonunu eşitlemeye yardımcı olur. Herhangi bir narenciye meyvesini ortadan ikiye bölerek sorunlu bölgeye uygulayabilirsiniz. Meyveyi yarım saat beklettikten sonra cildinizi durulayabilirsiniz. İşlemi haftada dört defa tekrar edebilirsiniz.
Yüz Nasıl Beyazlar?
Evde yüz beyazlatma işlemi için uygulayabileceğiniz yüzü beyazlatan doğal maskeler kesin ve kalıcı sonuçlar vermese de yüz beyazlatma sürecinizde destekleyici olabilir. Gelin yüz beyazlatmak için uygulanan doğal maske tariflerine göz atalım:
Yulaflı Yoğurt Maskesi
Cilt beyazlatma maskesi çeşitlerinden biri yulafla yoğurt karışımıdır. Bir kase yoğurda bir tatlı kaşığı yulaf ekleyin. Daha sonra karşıma bir çay kaşığı bal ilave edin. Karşımı bir saat buzdolabında beklettikten sonra boynunuza ve yüzünüze uygulayın. Maskeyi 30 dakika bekletin ve yüzünüzü ılık suyla durulayın, Maskeyi haftada 1 kez yapabilirsiniz.
Limon Maskesi
Limon, cilt beyazlatıcı maskeler yapmak için oldukça popüler bir malzemedir. Bir kap içerisinde bir adet limonun suyunu sıkın. Kabın içine 1 çay kaşığı zerdeçal ve bal ekleyin. Karışımın %70’ini bütün yüzünüze uygulayın. Ardından bir peçeteye kesikler açarak yüzünüze yapıştırın. Karışımın kalanını peçeteye sürerek yarım saat boyunca yüzünüzde bekletin. Peçeteyi yüzünüzden çıkardıktan sonra önce soğuk, sonra da ılık suyla yüzünüzü durulayın. Maskeyi 15 günde bir uygulayabilirsiniz.
Pirinç Maskesi
1 avuç pirinci tencereye koyarak yüksek ateşte haşlayın. Pirinç iyi yumuşadıktan sonra suyuyla birlikte bir kaba alın ve soğumasını bekleyin. Pirinç suyunu bir parça pamuğa dökerek yüzünüzü temizleyin. Pirinç suyu yüzünüzde kuruduktan sonra bir çay kaşığı balı ve pirinç tanelerini karıştırın, masaj hareketleri eşliğinde yüzünüze peeling yapın. Daha sonra maskeyi yüzünüzde 15 dakika bekletin. Son aşamada yüzünüzü önce soğuk sonra da sıcak su ile durulayın.
Bu yöntemleri geçici olara tercih edebilir, kalıcı çözümler için ise estetik uygulamalara yönelebilirsiniz. Siz de Vanity Estetik kliniklerinde uluslararası sertifikalı cerrahlar ve uzmanlar tarafından uygulanan güzellik uygulamaları sayesinde daha parlak ve bakımlı bir cilde sahip olabilirsiniz. Cilt beyazlatmada kullanılan Hyrdrafacial uygulaması ile daha aydınlık bir cilde kavuşabilir, koyu lekelere veda edebilirsiniz.
Sık Sorulan Sorular
Cilt beyazlatma hakkında sık sorulan sorular aşağıdaki gibidir.
Ten Rengi Nasıl Açılır?
Cilt rengi açma için evde uygulayabileceğiniz doğal yöntemler arıyorsanız aşağıdaki yüz beyazlatma önerilerini uygulayabilirsiniz.
- Büyük patatesleri dilimler halinde keserek yüzünüze yerleştirebilir ve 15 dakika bekledikten sonra yüzünüzü yıkayabilirsiniz.
- Beyaz turpu dilimleyerek yüzünüze sürebilir ya da suyunu ayrıştırarak pamukla yüzünüze uygulayabilirsiniz. 30 dakika sonra cildinizi durulayabilirsiniz.
- Uyumadan önce bir adet salatalığı rendeleyin ve suyu ile tanesini tülbent yardımıyla ayırın. Salatalık taneleri ile yüzünüzü ovaladıktan sonra salatalık suyunu yüzünüze sürün, sabah kalktığınızda ise yüzünüzü yıkayın.
- Domates suyu, yulaf unu ve kaymağı iyice karıştırın. Macun kıvamına gelen karışımı yüzünüze sürün ve 20 dakika bekleyerek yüzünüzü iyice durulayın.
- Limon suyu, gül suyu, yumurta, badem yağı, bal, yulaf unu ve sirkeyi bir kapta karıştırarak cildinize sürün. 30 dakika sonra cildinizi ılık suyla durulayabilirsiniz.
Güneş Yanığı Nasıl Beyazlatılır?
Evde kolayca uygulayabileceğiniz yöntemlerle güneş yanıklarının görünümünü hafifletebilirsiniz.
- Demlenmiş Çay: Taze dememiş çay yanık tedavisinde etkili yöntemlerdendir. Çayı sıcak halde değil, soğutarak cilde uygulamalısınız. Soğumuş çayı bölgeye bez yardımıyla uygulayabilir ya da poşet çayları tercih edebilirsiniz.
- Lavanta Yağı: Az miktarda lavanta yağını yanık bölgeye uygulayarak ağrı ve acının azalmasını sağlayabilirsiniz.
- Salatalık: Taze salatalığın suyunu sıkarak yanık bölgeye uyguladığınızda hem ferahlayabilir hem de hızlı iyileşme sağlayabilirsiniz.
- Zeytinyağı: Yanık bölgeye az miktarda uygulayacağınız zeytinyağı, cildin kaybettiği nemi geri kazanmasına yardımcı olur ve yanık acısını azaltır.
- Yoğurt: Yanık bölgeye yoğurt sürerek yanığın acısını hafifletebilir ve bölgenin beyazlamasına yardımcı olabilirsiniz.
- Patates: Patatesi ezerek yanık bölgeye uygulayabilir ve daha beyaz bir cilde sahip olabilirsiniz.
- Aloe Vera: Aloe vera özü suyu hafif güneş yanığı oluşmuş bölgede rahatlama sağlayarak cildi nemlendirir.
Cildi Ne Beyazlaştırır?
Bazı ürünler içerikleri nedeniyle cildi temizlemek ve beyazlatmak için çeşitli kozmetik ürünlerin içerisinde yer alır. Bunun yanında doğrudan cilde de uygulanabilir. Bal, şeker, limon yağı ve gül suyu cildi beyazlattığı düşünülen ürünler arasındadır.
Bal: Balın cildi parlak hale getirerek koyu lekelerin azalmasına yardımcı olduğu söylenir. 1 yemek kaşığı bala 1 çay kaşığı tarçın tozu ekleyip karışımı yüzünüze ve boynunuza uygulayabilirsiniz. Yaklaşık 10 dakika cildinizde beklettikten sonra durulama işlemine geçebilirsiniz.
Şeker: Şekerin içinde bulunan granüller cildi eskolifiye ederek temizleme işlevine sahiptir. Ayrıca şekerin cildi yumuşatarak koyu görünümü beyazlatmaya yardımcı olduğu da bilinir. Bir kapta yarım çay bardağı toz şeker ve 2-3 yemek kaşığı limon suyunu karıştırın. Karışımı yüzünüze ve boynunuza uyguladıktan sonra 5 dakika bekleterek ılık su ile durulama yapın.
Limon ve Hindistan Cevizi Yağı: Limon ve Hindistan cevizi yağı bir araya geldiğinde yüz beyazlatan maske görevi görür ve cildi aydınlatmaya yardımcı olur. 1 yemek kaşığı limon suyuna birkaç damla Hindistan cevizi yağı ekleyerek karıştırın. Karışımı yüzünüze ve boynunuza uygulayın. Ortalama 15 dakika cildinizde beklettikten sonra ılık su ile durulama yapın.
Gül Suyu: Yağlı ve hassas cilt tipine uygun olan gül suyu, koyu ten rengine açma özelliğine sahiptir. Yüzünüzü her gün gül suyu ile temizleyerek daha taze bir cilde kavuşabilirsiniz.
Yukarıdaki yöntemleri geçici cilt beyazlatma işlemleri için tercih edebilir, kalıcı çözümler için ise estetik uygulamalara yönelebilirsiniz.
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.